minimalistinen

Blogi

Ostoslista vuodelle 2017

Niin hujahti ensimmäinen vuoteni minimalistina. Vuonna 2017 haluan keskittää huomioni unelmieni vaatekaapin kokoamiseen. Rima on korkealla ja kriteerit tarkkoja, joten prosessi ei ole nopea. Uusia vaatteita ostaessani haluan suosia suomalaista designia, Euroopassa valmistettuja vaatteita sekä aidosti laadukkaita materiaaleja. En maksa logoista ja statuksesta, haluan vaatteita jotka kestävät aikaa, kulutusta ja pesuja.

Uudet ostokäyttäytymiseni ovat aiheuttaneet joidenkin läheisteni kanssa närää, mikä on ollut yllättävää. Kun kriteerini ovat mitä ovat, tietenkin vaatteiden hinta on eri luokkaa kuin H&M ja BikBok tarjoaa. Ostaessani jotain uutta ensimmäinen kysymys kuuluu, että paljonko maksoi. Jos kehuja irtoaa, niin ne ovat luokkaa onhan se ihana, mutta niin kallis. Nämä keskustelut ovat itselleni melko raskaita, mutta seison aatteideni takana. Kaikkien ei tarvitse pelastaa maailmaa, mutta antakaa pliis mun edes yrittää tehdä oma osani.

Jotta ei menisi ihan jaaritteluksi, siirrytään itse asiaan. Tässä ostoslistani vuodelle 2017, olkaapa hyvä.
 


Aloitetaan perusasioista. Minulla on järkyttävä pula tavallisista t-paidoista. Olen ostanut pari satunnaista t-paitaa ja toppia vuoden 2016 aikana, mutta kaikki ovat lopulta osoittautuneet tavalla tai toisella huonoiksi. Hutiostoksia siis. Googletellessani täydellisen t-paidan salaisuutta olen törmännyt useisiin kehuihin tästä Arelan Kim t-paidasta. Tällaisen aion ehdottomasti tänä vuonna ostaa kokeiluun. Mikäli malli ja istuvuus osuu viimein nappiin, hankin tämän kaikissa väreissä – mustana, harmaana ja valkoisena.

Jos tämäkään t-paita ei ole se oikea, jatkan sinnikkäästi etsintöjä ja olen toiveikas. I want to believe. Jos teillä on vinkata hyväksi havaittuja perusteeppareita, huikkaa ihmeessä kommenteissa. Omat kriteerini: paksua puuvillaa, ei läpikuultava, väljä muttei avara kaula-aukko, laskeutuva malli.

Uusia alaosia? Kyllä kiitos. En uskonut että koittaisi päivä jolloin sanoisin näin, mutta tässä tulee: olen totaalisen kyllästynyt mustiin pillifarkkuihin. Mustat pillifarkut ovat olleet oman tyylini perusta jo vuosikausien ajan, mutta aikansa kutakin. Nyt kiinnostaa kangashousut, sekä rennot että puvunhousumaiset. Arelan Raunit menisivät töissä ja vapaa-ajalla, ovatkin olleet jo selaimeni kirjanmerkeissä pienen ikuisuuden.

Viihdyn hyvin myös hameissa ja mekoissa, kunhan eivät ole liian tyttömäisiä. Vuonna 2016 löysin täydellisen monikäyttöisen kynähameen (ilman sihteeriviboja). Haluaisinkin tälle hameelle kaveriksi jotain vähän rennompaa. R/H Studion Luna vaikuttaa olevan juuri sitä mitä etsin, mutta tuota kangasta pitäisi saada tarkastella livenä.

Muita haaveita vaaterintamalla: täydellinen raitapaita ja musta neuletakki. Jos minun pitäisi valita vain yksi yläosa jossa kulkea kesät ja talvet, se olisi raitapaita. Minulle raitapaidat ovat pyhiä. Siksi vähän harmittaakin, etten ole löytänyt sitä joka olisi just eikä melkein. Unelmoin raitapaidasta, jonka kangas on niin paksua, että sen alla voisi pitää mustia alusvaatteita (ihonväriset mummoliivit ovat vastenmielisiä). Tasaraita toimii aina, vajaamittaiset hihat plussaa. Täyttäisiköhän Marimekon Ilma nämä toiveeni?

Musta neuletakki on on ollut jo pitkään hakusessa. Olen etsinyt sellaista suomalaisilta merkeiltä, mutta en ole löytänyt mitään mieluisaa. Acnen Raya olisi varma valinta, mutta ostaminen kyseiseltä merkiltä hiukan mietityttää. Minulla ei ole oikein käsitystä valmistetaanko Acnen vaatteet Kiinassa vai Euroopassa, ja kuinka paljon hinnoissa on oikeasti ilmaa. Lisäksi laadusta on ollut ristiriitaisia palautteita, ilmeisesti hinnat nousevat tasaiseen tahtiin mutta laatu ei seuraa perässä. Kyseisen neuletakin suosiolle lienee kuitenkin syynsä, joten tämä jää vielä harkintaan.

Asustepuolella listani on lyhyt ja yksinkertainen: kengät kesään ja talveen. Minulta löytyy kyllä useampi pari kenkiä entuudestaan, mutta ne ovat jo vanhoja eivätkä miellytä silmääni erityisemmin. Terhi Pölkin kengät puolestaan aiheuttivat minussa syviä huokauksia ja ihailua koko vuoden 2016 ajan, olisikohan jo aika hankkia ensimmäinen pari omaksi? Kengissä kiinnostaa hiukan miehekkäät mallit, koroissa en suostu kävelemään. Jos saisin Mila Crepet ja Olat kenkähyllyyni, elämä olisi varmasti astetta ihanempaa. Molemmat olisivat juuri nyt alennuksessa, hmm...